Particuliere ziektekostenverzekeringenin Portugal
Deze kenmerken zich door een relatief laag verzekerd kapitaal, veel uitsluitingen, uitsluiting van bestaande aandoeningen en bovenal door de mogelijkheid van opzeggen door de maatschappij na het zich manifesteren van een ernstige of chronische ziekte. Zoals het geval is bij alle niet-verplichte verzekeringen, komt er een grote verscheidenheid aan prijs-kwaliteitsverhoudingen op de markt voor. Het prijsniveau is relatief hoog. Er is een groot aantal goedkope maar ondeugdelijke polissen op de markt.
Aanvullend verzekeren
Er zijn geen echte aanvullende pakketten op de markt. Vrijwel altijd zal men te maken krijgen met doublures.

Medische netwerken
De aanbieders op de markt maken gebruik van de diensten van medische netwerken, waarvan er ongeveer een half dozijn op de markt actief zijn. Dat betekent dat de verzekeraars de diensten inkopen van dit beperkte aantal netwerken, vaak met verschillen in de onderhandelde voorwaarden en prijzen.
Het systeem van kortingskaarten
Éen van de nadelen van de huidige generatie polissen van ziektekostenverzekeringen is dat de acceptatie boven een bepaalde leeftijd problematisch of onmogelijk wordt. Het pasjessysteem is niet aan deze beperking onderhevig en kan een gedeeltelijke oplossing betekenen. Een kortingspas geeft toegang tot een bepaald medisch netwerk, waar men dan terecht kan tegen gereduceerde prijzen.

Om uw situatie te kunnen inschatten moeten de volgende gegevens bekend zijn:
1) Volledige naam
2) Woonplaats met Portugese postcode
3) Portugees fiscaal nummer

4) Geboortedatum
5) Sexe
6) Algemene gezondheid
7) Sportbeoefening
8) Rook- en drinkgewoonten
9) Gezinssituatie
10) Telefonisch contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04/Oct/2018